RESURSE 

Aceasta pagina este in curs de creare. Va rugam sa reveniti in curand.


Mai intai cateva fotografii, dupa care puteti derula in jos pagina pentru mai multe prezentari si articole similare, atat de la Zona de Networking a Femeilor, cat si de la Conferinta principala.


Fotografii de Liz Tremlett, Anca Nitulescu si Wezi Thamm
 
 
Programul Oficial al WNZ poate fi accesat aici. 

 
Ghidul Women and HIV este disponibil acum. Pentru a descarca documentul, clic aici.

 
Urmatoarele prezentari sunt extrase atat din Zona De Networking a Femeilor (WNZ), cat si din conferinta principala si din alte surse.

Puteti descarca prezentarile aici:

NB: Daca ati prezentat materiale in WNZ sau in alte zone ale conferintei si doriti sa le postati pe acest website, va rugam sa ni le trimiteti la adresa de email: amandine at salamandertrust dot net.

 

 • Contabilitate (inclusiv baza de evidente)
 • Prezervative pentru femei/Microbicide
 • GIPA/Premii
 • La nivel local/Comunitate
 • Consum de droguri injectabile/reducerea riscurilor
 • Investitii
 • Circumcizie la barbati
 • Angajamentul la barbati
 • Mass Media/IT/Film/Audio
 • Retele/Infratiri/Initiative intre tari
 • Declaratii politice
 • Drepturi/Criminalizare/Sterilizare/Avort
 • SRHR/Sexualitate
 • Istorii/Povesti/Calatorii
 • Violenta
 • Femei tinere/Programe pentru tineret

 

Contabilitate (inclusiv baza de evidente)

Sesiunea din cadrul Primariei a Zonei Retelei pentru Femei: "Dincolo de baza de evidente: drepturi si dreptate pentru femei: Va face Conferinta SIDA de la Viena o schimbare?" Sesiune moderata de Ida Susser, cu contributii de Alice Welbourn, Laura Ferguson, Shirin Heidari, Quarraisha Abdool Karim, si Jill Gay, si organizata de Fiona Hale. Cele doua publicatii IAS mentionate de Shirin Heidari pot fi gasite here  si  here. Noul website "What works for women" poate fi accesat aici here.

 

(MC) "Femeile, HIV si Calitatea Vietii": Prezentare de Postere de Isabel Nunes si Marco Pereira.

(MC) "Gendered Neglect?" - din cuprinsul JIAS Journal, 2005-2009: prezentare de postere de Fiona Hale si colegi.

 

(MC) Satelit: "HIV and the MDGs: Can we do one without the other?" 

(MC) Clic aici here pentru a putea vedea sesiunea raportorilor de la conferinta principala, inclusiv  

transcrierea acestei sesiuni. De exemplu, Lorraine Sher, raportor pentru Track D (Social Science Track), poate fi auzita 33m 40s. Lloraine observa ca 55% din abstractele prezentate pentru Track D al Programului Stiintific au fost respinse.


Prezervative pentru Femei / Microbicide

 

(MC) Rezulatele studiului microbicidelor CAPRISA: Clic here pentru webcastul prezentarii si aici pentru articolul de Ida Susser de pe Open Democracy.


GIPA / Premii

 

(MC) Ghid de buna practica "GIPA": O noua publicatie lansata de Alianta Internationala HIV si GNP+

(OS) FELICITARI lui Olimbi si Sveta din Europa - si tuturor persoanelor minunate si organizatiilor din intreaga lume, care au castigat Premiile Red Ribbon in acest an. Puteti citi mai multe despre Olimbi si munca ei aici.

 

Grassroots / Organizare Comunitara

 

(WNZ)  Stepping Stones: Prezentari Powerpoint si un videoclip despre acest program instructiv legat de sex, HIV, comunicare si relatii, in Russia (video), (powerpoint); Uganda si alte parti. Investitii

 

(WNZ) Finantare pentru Drepturile Femeilor: Coalitia Globala pentru Femei si SIDA a sustinut o sesiune in Zona Retelei pentru Femei, in vederea discutarii acestui subiect.

 Nyaradzayi Gumbondzvanda, Secretar General al WorldYWCA, si membru al Comitetului de Directie GCWA , a moderat aceasta sesiune si revizuie problemele aici.

 

Consum de droguri injectabile / Eliminarea consecintelor consumului de droguri


(WNZ) Intoarcerea acasa (Returning Home): Un film emotionant despre femeile tinere cu copii si un program de terapie de sustituie in Ucraina din partea Retelei Tututor Persoanelor cu HIV din Ucraina, in 3 parti:
Partea 
1, Partea 2 si Partea 3.

(OS) "Women, Harm Reduction and HIV": raportul unui studiu din mai multe tari despre femei, HIV, consum de droguri injectabile si SRR. Soros Institute.

Circumcizia la barbati

 

(MC) Rapoartele proiectului de cercetare WHiPT cu privire la Medical Male Circumcision printre femei din Africa de Sud si de Est.

Male engagement


Mass Media  /  IT / Film / Audio

(OS) "Happy Mother's Day", Cologne 7 Mai 2010 - Lifeboat

(WNZ) Pregatirea pentru Women's Networking Zone 

 (OS) Cugetari Pozitive de Ziua Mondiala a Vaccinului Contra SIDA Positive Pondering on World AIDS Vaccine Day, de Andrea Von Lieven

(OS) Mujeres Adelante: newsletter zilnic dedicat feme, ce a acoperit subiectele discutate la Conferinta in legatura cu problemele pe care aceastea le intampina in contex de HIV. Pentru a descarca newletterele, va rugam sa accesati aici: 

Editia I -      Mujeres Adelante newsletter - Ziua 1 (18 Iulie 2010) 

 

 

   Editia II - Mujeres Adelante newsletter - Ziua 2 (19 Iulie 2010)

 

Editia III - Mujeres Adelante newsletter - Ziua 3 (20 Iulie 2010)

 

 

 

 

 

Editia IV - Mujeres Adelante newsletter - Ziua 4 (21 Iulie 2010)

 

 

 

 

Editia V - Mujeres Adelante newsletter - Ziua 5 (22 Iulie 2010)

 

 

 

 

Editia VI - Mujeres Adelante newsletter - Ziua 6 (23 Iulie 2010)

 

 

 

(OS) Articole si bloguri despre Conferinta pe Open Democracy - pentru a citi articolele in ordine cronologica, cititi de jos in sus, incepand cu pagina a doua.

(WNZ) Diamonds: Un film teribil din zona Asia-Pacific. Puteti viziona trailer-ul here.

(WNZ) Lifeboat: Filme scurte despre femeile cu HIV in Europe si familiile lor. Trailerul filmului Lifeboat  Deutschland poate fi vizionat aici. Un document powerpoint al proiectului poate fi accesat aici.

(WNZ) Proiectul HIV, Femei si Maternitate (The HIV, Women and Motherhood Project): interviuri audio cu femei seropozitive activiste in domeniul HIV, despre parerile lor despre maternitate.


(WNZ) Fotografii: din Zona si de la Marsul Drepturilor Omului si de la alte evenimente din cadrul Conferintei: click here pentru a le vedea. Cateva more in plus si aici.


(OS) Afise: Doua afise realizate prin amabilitatea Women Arise, ce ilustreaza femei seropozitive ce apara drepturile umane. Primul afis reprezinta peste  70 de femei seropozitive dimprejurul lumii, care sunt deasemenea activisti. Cel de-al doilea a fost amplasat de-alungul primului poster avand o oglinda in mijloc. Ambele postere au fost afisate  in cabina Women Arise Booth in Sala de Expozitii de la Conferinta.


(OS) Marsul: Video-clipuri: unul realizat de Uniunea Drepturilor Civile din Ungaria (the Hungarian Civil Liberties Union): Marsul Drepturilor Omului in Viena, Joi 20 Iulie 2010 the Human Rights march in Vienna, - Si noi am fost acolo Women! Clic aici here pentru a le vedea pe Rolake si Silvia in actiune pe scena.

 

(OS) Bloguri pentru RH Reality Check: Maria de Bruyn raporteaza de la Conferinta pentru RH Reality Check: 20 Iulie 2010 si 25 Iulie2010.